HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Ook Bibliotheek Heiloo krijgt kinderdirecteur
13-09-2017
Het fenomeen kinderdirecteur lijkt aan een opmars bezig. Na Bibliotheek IJmond Noord en de OBA krijgt nu ook Bibliotheek Heiloo een kinderdirecteur. 
Van de allereerste kinderdirecteur van Bibliotheek Heiloo wordt onder andere verwacht dat hij of zij graag in de bibliotheek komt, van lezen houdt, in groep 6 of 7 zit, niet bang is om in de schijnwerpers te staan en leuke ideeën over activiteiten heeft.

De kinderdirecteur zal gaan bloggen en vloggen, opent evenementen in de bibliotheek zoals de Kinderboekenweek, reikt prijzen uit, gaat op pad met de ‘echte’ directeur en denkt mee over leuke activiteiten voor nu en in de toekomst, zo meldt Bibliotheek Heiloo.
Kinderen kunnen zich voor 1 oktober kandideren met een verhaal, gedicht, strip, lied, filmpje, kunstwerk, blog, vlog of op een andere manier.

Begin dit jaar werd Dominique van Hoof aangesteld als de eerste kinderdirecteur van de OBA. Op 8 maart  van dit jaar werd de negenjarige Sien Ruijgrok ingehuldigd als de nieuwe kinderdirecteur van Bibliotheek IJmond Noord. Sien is de opvolger van Blossom Meijer, die in 2014 aantrad als de allereerste kinderdirecteur van de bibliotheek.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie