HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Chantal Trigallez nieuwe directeur Westfriese Bibliotheken
14-09-2017
Chantal Trigallez zal op 1 oktober aantreden als de nieuwe directeur-bestuurder van de Westfriese Bibliotheken. Trigallez is nu nog werkzaam als directeur van Filmtheater De Fabriek in Zaandam.
Ed van de Bijl, voorzitter Raad van Toezicht, zegt in een persbericht over de aanstelling van Trigallez: 'Het cultureel maatschappelijke speelveld waar de Westfriese Bibliotheken deel van uitmaakt, is aan snelle veranderingen onderhevig. Traditionele beelden en klantbenaderingen passen niet meer bij een bibliotheek anno 2017, de Bibliotheek 3.0 vraagt om een dynamische en vraaggerichte organisatie die inspeelt op deze snel veranderende wensen van haar gebruikers, maar ook van stakeholders als gemeenteraden, scholen en andere culturele instellingen. Vanuit deze blik zijn wij als RvT samen met het personeel, de OR en het management van de organisatie op zoek gegaan naar een krachtig persoon die deze omslag kan begeleiden.
Met het aanstellen van Chantal Trigallez als directeur-bestuurder halen wij een heel frisse blik op cultureel ondernemerschap in de organisatie. Haar ervaringen in dit werkgebied en met name haar prestaties om organisaties te kantelen en leren onafhankelijk te zijn, door het invoeren van nieuwe initiatieven en marketing visie op cultureel ondernemerschap, geeft ons en de organisatie het vertrouwen dat de Westfriese Bibliotheken klaar is om een volgende stap te maken.'

Chantal Trigallez is op dit moment nog werkzaam als directeur van Filmtheater De Fabriek in Zaandam, waar ze op 1 april van dit jaar in dienst trad. Ze was directeur en oprichtster van het Talenten Theater NH in Hoorn en de Human Talents Academy, waar ze programma’s ontwikkelt voor persoonlijk, zinvol leren. Daar heeft ze ook boeken over geschreven. Verder is ze eerder onder andere werkzaam geweest bij Cinema Oostereiland in Hoorn, als creative director bij EMI Music en als directeur bij NKT Theaterschool Purmerend.
Trigallez volgt Marlies van Wijk op, die van 2006 tot februari 2017 in dienst was als directeur van de Westfriese Bibliotheken (waarvan sinds april 2016 op non-actief). Astrid Streumer functioneerde de afgelopen tijd als interim-directeur van de bibliotheek.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie