HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
IFLA roept op tot deelname Global Vision Discussion
25-09-2017
De International Federation of Library Associations and Institutions (IFLA) roept bibliothecarissen van over de hele wereld op te participeren in de door de bibliotheekorganisatie gestarte discussie over een mondiale visie op het bibliotheekwerk. Er kan nog tot eind september meegedaan worden aan de online enquête.
IFLA is dit jaar een internationale discussie gestart over de toekomst van de bibliotheken, vanuit de gedachte dat de uitdagingen waarmee de bibliotheeksector zich geconfronteerd ziet steeds groter worden en daarom vragen om een gezamenlijk, wereldwijd antwoord uit het veld. De internationale bibliotheekorganisatie wil zo veel mogeliijk input verzamelen om te kijken hoe de mondiale bibliotheeksector kan komen tot een nieuwe visie om de uitdagingen aan te gaan. Alle input wordt gebruikt voor het zogeheten IFLA Global Vision Report, dat begin 2018 zal verschijnen. Op basis van het Global Vision Report wil IFLA concrete actieplannen uitwerken om de gemeenschappelijke visie in de praktijk om te zetten.

Tijdens de IFLA-conferentie in Wroclaw, een maand geleden, werd de aftrap gegeven van de online inspraakronde, nadat eerder dit jaar tjidens zes regionale workshops in alle delen van de wereld al input geleverd is door bibliotheekvertegenwoordigers uit zo'n 140 landen. De workshops leverden input voor een reeks stellingen over de waarden van de bibliotheek, de uitdagingen waar de bibliotheek voor staat, de punten waar met name de kracht van de bibliotheek ligt, de voordelen van een gezamenlijke aanpak et cetera. De IFLA roept nu alle bibliotheekmedewerkers op om via een online voting systeem te reageren op deze stellingen.

Input geven kan nog tot en met 30 september via de website Global Vision Discussion. Er zijn zes stellingen om op te reageren.

Op 21 september is er overigens in het kader van de door IFLA geïnitieerde discussie door FOBID een webinar georganiseerd. Een verslag van dit webinar zal namens FOBID aan IFLA worden aangeboden als Nederlandse input en het zal ook op de FOBID-website worden gepubliceerd.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie