HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Gaby Lafeber vertrekt per 1 januari als directeur Bibliotheek Rivierenland
25-09-2017
Gaby Lafeber neemt eind dit jaar afscheid als directeur-bestuurder van.Bibliotheek Rivierenland. Zij heeft dan 5,5 jaar leiding gegeven aan de bibliotheek.
Bibliotheek Rivierenland wijst in een persbericht op de transformatie die de bibliotheek tijdens Lafebers directeurschap heeft ondergaan en somt een aantal hoogtepunten op: 'verruimde openingstijden van alle 19 vestigingen met hulp van 300 vrijwilligers; 10 zelfservicepunten in de regio; de eerste boetevrije bibliotheek van Nederland; het eerste e-reader abonnement; lees-/mediacoaches op bijna 100 basisscholen (en op het consultatiebureau); het regionale Bondgenootschap voor Geletterdheid; het project SamenWel (met ziekenhuis en GGD) en maar liefst 11 nieuwe of vernieuwde bibliotheken in 5,5 jaar, met onlangs nog de opening van de nieuwe bibliotheek in Zinder in Tiel.'

Lafeber zegt in reactie daarop: 'De dienstverlening van de bibliotheek is inderdaad behoorlijk veranderd. Naast het uitlenen van boeken en e-books (nog steeds een belangrijke kerntaak) zijn we heel actief aan de slag gegaan met het voorkomen en bestrijden van laaggeletterdheid. Hierbij werken we nauw samen met het onderwijs, vele andere maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven. En in onze vestigingen komt steeds meer ruimte voor studieplekken, activiteiten en ontmoeting. Omdat daar behoefte aan is.'

Lafeber hoopt voor het eind van dit jaar een nieuwe samenwerkingsovereenkomst voor de jaren 2019-2022 te hebben afgerond met de tien gemeenten waarvoor Bibliotheek Rivierenland de bibliotheekvoorziening verzorgt. 
Begin 2018 verhuist Lafeber naar Rotterdam, waar zij - in het kader van haar ‘inburgering’- een nieuwe baan wil zoeken,' aldus Bibliotheek Rivierenland.

Gaby Lafeber trad in juli 2012 aan als directeur van Bibliotheek Rivierenland als opvolger van de ontslagen Marianne Bakker.

Het is nog niet bekend wie Lafeber opvolgt.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie