HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Gelderland Zuid opent nieuwe vestiging in Haalderen
19-10-2017
Op donderdag 26 oktober zal Bibliotheek Gelderland Zuid een nieuwe vestiging openen in Haalderen, een woonkern in de gemeente Lingewaard. Het gaat om een meestentijds onbemand servicepunt in dorpshuis De Tichel.
Eerder dit jaar opende Bibliotheek Gelderland Zuid al vergelijkbare servicepunten in de Lingewaardse kernen Angeren en Doornenburg. Het gaat om vestigingen in dorpshuizen met een kleine collectie, toegespitst op de behoeften van de inwoners van de dorpskernen, waar gebruikers tevens de mogelijkheid hebben materialen aan te vragen, af te halen en in te leveren. Het servicepunt in Haalderen is 24 uur per week open, waarvan 4 uur bemand. Bert Hogemans, directeur van Bibliotheek Gelderland Zuid, meldt naar aanleiding van de opening van de servicepunten in de drie Lingewaardse kernen tegenover Omroep Lingewaard: 'We willen de bibliotheken van Bibliotheek Gelderland Zuid dichter naar de mensen brengen. Met hulp van de gemeente is dat gelukt.'
De vestiging in Huissen (circa 18.000 inwoners), de grootste kern in de gemeente Lingewaard, is met ingang van 1 maart dit jaar verhuisd naar de nieuwe locatie ’t Convent (voorheen Het Stadhues). In de grotere Lingewaardse kernen Huissen, Bemmel en Gendt verzorgt Bibliotheek Gelderland Zuid verschillende activiteiten, waaronder de zogeheten 'Universiteit van Lingewaard'.
 
Tot eind 2012 werden Angeren, Doornenburg en Haalderen nog bezocht door een bibliobus, maar Bibliotheek Lingewaard, die in 2015 opging in Bibliotheek Gelderland Zuid, zag zich vanwege bezuinigingen genoodzaakt die voorziening per 1 januari 2013 op te heffen. Eind vorig jaar besloot de gemeenteraad van Lingewaard in genoemde kernen toch weer een bibliotheekvoorziening terug te brengen in de vorm van een servicepunt in de dorpshuizen (in combinatie met bibliotheken op scholen).


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie