HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Website e-inclusie gelanceerd
20-10-2017
Op 18 oktober is in De Krook in Gent de website www.e-inclusie.be gelanceerd. De website moet dé online plek worden met informatie  over e-inclusie, mediawijsheid en digitale competenties voor Vlaamse steden en gemeenten, bibliotheken, sociaal-culturele organisaties en begeleiders van openbare computerruimtes. 
De website, een initiatief van Mediawijs, het Vlaamse Kenniscentrum Mediawijsheid van de Vlaamse overheid en imec, heeft als doel om onderzoek, goede praktijken en tools te ontsluiten en te verspreiden rond het thema e-inclusie.

Met de website wil Mediawijs digitale geletterdheid en mediawijsheid bevorderen. De inhoud van de site legt een focus op organisaties en praktijken die zich richten op de diverse (kwetsbare) groepen in de samenleving: ouderen die de digitale boot gemist hebben, laaggeletterden, doelgroepen met een laag opleidingsniveau en/of een laag inkomen, mensen met een beperking.

E-inclusie.be biedt onder meer een visie over het belang van digitale inclusie voor Vlaanderen; achtergrondinformatie over e-inclusief beleid in Vlaanderen; actuele en relevante kwantitatieve en kwalitatieve onderzoeken; een Vlaamse kaart met openbare computerruimtes en e-inclusie-organisaties; goede praktijken, projecten en tools met betrekking tot e-inclusie en concreet lesmateriaal voor begeleiders van openbare computerruimtes.

Op de website wordt onder andere verwezen naar projecten van Bibliotheek Geraardsbergen en De Krook Gent en wordt melding gemaakt van bijna vijftig Vlaamse en Brusselse bibliotheken die zich inzetten op het gebied van digitale geletterdheid.
 
De jaarlijks georganiseerde Digitale Week loopt dit jaar van 20 oktober tot en met 5 november 2017. De Digitale Week is een jaarlijkse campagne om mensen digitale vaardigheden bij te brengen, ze mediawijs te maken en te laten genieten van de mogelijkheden van digitale cultuur. Tijdens deze extra lange twaalfde editie van de campagne organiseren honderden lokale organisaties in heel Vlaanderen en Brussel, waaronder talloze bibliotheken, circa duizend activiteiten waarbij het gebruik van multimedia centraal staat.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie