HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
KB geeft vervolg aan pilot online cursussen
30-10-2017
De Koninklijke Bibliotheek (KB) kondigt aan de in november 2016 gestarte pilot met online cursussen voort te zetten. Het cursusaanbod zal begin volgend jaar vernieuwd worden.
De pilot met de online cursussen werd op 14 november 2016 gelanceerd. Doelstelling van de pilot was om te zien of bibliotheekleden interesse zouden hebben voor dergelijke cursussen. Bij 20.000 deelnemers na een jaar wordt de pilot als succesvol beschouwd, zo werd destijds gesteld. De KB geeft nu aan dat ruim 30.000 bibliotheekleden een of meerdere cursussen gevolgd hebben. 'Hiermee is de doelstelling van 20.000 cursisten ruim gehaald. De KB heeft daarom besloten om de online cursussen te blijven aanbieden.  Bibliotheekleden en bibliotheekmedewerkers geven aan dat de cursussen in het aanbod van de Bibliotheek thuishoren,' aldus de KB.

Het cursusaanbod hoopt de KB begin volgend jaar te kunnen vernieuwen en presenteren ('maar we kunnen niets garanderen over de termijn'). Tot het eind van dit jaar zal het bestaande cursusaanbod gehandhaafd blijven. De cursussen die dit jaar aflopen blijven in ieder geval tot het einde van 2017 in de cursusomgeving staan, zo meldt de KB. Voor de maand december is een extra cursus ingekocht, naast de cursus van de maand. De twee cursussen van december worden 'Geluk' en 'Loslaten' en zullen vanaf 1 december online te vinden zijn.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie