HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Hattem verhuisd
09-11-2017
Op woensdag 8 november heeft wethouder Hospers de officiële opening verricht van het nieuwe onderkomen van Bibliotheek Hattem in multifunctioneel centrum De Marke. De verhuizing van de bibliotheek vanuit het centrum is mede ingegeven door bezuinigingen. 
Bibliotheek Hattem, een vestiging van Bibliotheek Noord-Veluwe, was tot voor kort gevestigd op een relatief dure locatie aan de Kleine Gracht in de binnenstad. Vanwege de hoge huisvestingskosten en de daaraan gekoppelde bezuinigingsopdracht van de gemeente Hattem zag de bibliotheek zich genoodzaakt op zoek te gaan naar een goedkopere locatie. Nadat aanvankelijk nog andere opties in beeld waren, werd uiteindelijk gekozen voor multifunctioneel centrum De Marke.

Op 2 oktober opende de bibliotheek op de nieuwe locatie reeds haar deuren voor het publiek. Bij de officiële opening op 8 november onderschreef verantwoordelijk wethouder Martijn Hospers nog eens dat de verhuizing voor de gemeente vooral van belang was om een bezuiniging op de huisvesting te realiseren, maar ook wees hij op de win-win-situatie voor zowel de bibliotheek als MFC De Marke, aldus RTV Hattem. Hospers: 'Het voordeel voor de bibliotheek is dat de uitleenuren van 21 naar 45 zijn gegaan zonder extra personele inzet. Om 9.00 uur openen de medewerkers van De Marke de deuren van de bibliotheek. Tot 14.00 uur is de bibliotheek onbemand open. De bezoekers van activiteiten, spreekuren en organisaties in De Marke blijken regelmatig gebruik te maken van de mogelijkheid om de bibliotheek te bezoeken of om kranten en tijdschriften te lezen. De Marke heeft hierdoor meer te bieden aan de bestaande bezoekers en trekt bovendien nieuwe bezoekers. De bibliotheek zag het aantal uitleningen in oktober stijgen met meer dan 10% vergeleken met oktober vorig jaar, de leden weten de nieuwe locatie goed te vinden. De samenwerking tussen bibliotheek en de Marke verloopt heel goed, beide organisaties zijn zeer tevreden.'


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie