HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Eppo van Nispen vertrekt als directeur CPNB
14-11-2017
Eppo van Nispen tot Sevenaer vertrekt per 1 februari 2018 als directeur van de Stichting CPNB. Hij gaat vanaf 1 februari aan de slag als algemeen directeur bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.  
Eppo van Nispen (1964) trad op 1 juni 2010 in dienst bij de CPNB, de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. Daarvoor was hij bijna vijf jaar directeur van DOK Delft.  Voordat Van Nispen in dienst trad bij DOK Delft was hij in diverse functies betrokken bij de ontwikkeling van televisieprogramma’s voor zowel de publieke omroepen als de commerciële zenders.
Hij werd destijds bij de CPNB aangenomen vanwege zijn creativiteit en vernieuwingsdrang. 'Onder zijn energieke leiding werd meteen het Boekenweekgeschenk als e-boek uitgegeven en heel recent werd het Nederland Leest experiment gehouden waarbij een uniek verhaal is geschreven door een bestsellerauteur samen met een literaire robot. Daarnaast werden zo goed als alle bestaande campagnes vernieuwd en nieuwe succesvolle campagnes zoals de Poëzieweek en de Literatour, de Boekenweek voor jongeren, gelanceerd. Ook was hij de motor achter vele nieuwe initiatieven zoals de Leescoalitie en Jaar van het Boek. Van Nispen wist met zijn inspirerende manier van leidinggeven de CPNB een nieuwe richting te geven,' aldus de CPNB in een persbericht.

Van Nispen zegt zelf over zijn overgang naar Beeld en Geluid: 'Hier komen voor mij alle zaken samen waar ik in mijn werkende leven mee te maken heb gehad. Tekst, beeld en geluid. Verhalen maken in alle vormen. Een instituut met een rijke collectie en een aantal grote uitdagingen voor de boeg, waarvan het nieuw vormgeven van het museum er slechts een is.' Van Nispen tot Sevenaer volgt bij Beeld en Geluid Jan Müller op, die op 1 oktober jl. afscheid nam als directeur.

Het bestuur van de CPNB en adjunct-directeur Esther Scholten gaan op korte termijn beginnen met de werving van een nieuwe directeur.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie