HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Route 2020 krijgt vervolg
21-11-2017
Op 20 november is tijdens het congres  'Delen maakt je rijker:100% Bibliotheken!' bekendgemaakt dat VOB, KB en SPN het programma gezamenlijk zullen voortzetten.
Route 2020 is een programma geïnitieerd door de Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB), gericht op het samenbrengen van vernieuwende projecten en het delen van de kennis hierover tussen bibliotheken. Route 2020 heeft ook als doelstelling om de herkenbaarheid van de bibliotheken te vergroten en de bibliotheken sterker te positioneren door middel van positioneringscampagnes
In het kader van Route 2020 zijn acht zogeheten proeftuinen opgezet, projecten waarin een of meerdere bibliotheken laten zien hoe zij met een bepaald thema zijn omgegaan, met als doel het opschalen van deze lokale projecten tot een landelijk succes. Daarnaast wordt in relatie tot Route 2020 nog gesproken van zogeheten Parels, acht kleine veelbelovende projecten die de moeite waard zijn om te delen.

Het traject Route 2020 (pdf) is in september 2015 van start gegaan en zou een looptijd hebben tot eind 2017. De landelijke bijeenkomst 'Delen maakt je rijker: 100% Bibliotheken!', tijdens welke alle projecten gepresenteerd werden, moest de afsluiting van het programma markeren. Er is nu dus besloten dat VOB, Koninklijke Bibliotheek (KB) en de Stichting Samenwerkende POI's Nederland (SPN) het traject gezamenlijk voort zullen zetten, zo bericht de KB op haar website.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie