HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Nationale Mediatheektrofee 2017 gaat naar Sneek
21-11-2017
De Nationale Mediatheek Trofee 2017 gaat naar de mediatheek van RSG Magister Alvinus in Sneek. Het Alfa College uit Groningen werd tweede en de derde prijs ging naar het Wolfert Tweetalig uit Rotterdam, zo werd vandag bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst in het winnende Magister Alvinus-college in Sneek.
De Nationale Mediatheek Trofee wordt jaarlijks (tot 2015 onder de naam Prijs voor de Beste Leesomgeving) georganiseerd door Stichting Lezen en Passionate Bulkboek om scholen aan te moedigen een aantrekkelijke leesomgeving te creëren voor hun leerlingen en om de mediathecaris, de spil van de mediatheek, in het zonnetje te zetten.

Over de winnende mediatheek van RSG Magister Alvinus stelt de jury: 'De mediatheek is dankzij een gevarieerd voorzieningenniveau meer dan een studieruimte en biedt de leerlingen een complete leesomgeving in een plezierige en huiselijke sfeer'. Daarnaast was de jury onder de indruk van de bevlogenheid van de mediathecarissen en van de inzet waarmee zij diverse én originele activiteiten organiseren om het leesplezier te stimuleren. De eerste prijs bestaat uit een boekenpakket ter waarde van 1000 euro, dat bestaat uit de elf Leestips van de Jonge Jury, de tien nominaties voor de Dioraphte Literatour Prijs én de drie genomineerde titels voor De Inktaap 2018. De overige titels mag de mediathecaris zelf bepalen.
De tweede prijs - de Aanmoedigingsprijs - gaat naar het Alfa College (locatie Kluiverboom) in Groningen en bestaat uit € 750,-, die gebruikt zal worden ter verbetering van de mediatheek. De prijs wordt beschikbaar gesteld door Beroepsvereniging Mediathecarissen Onderwijs. Over het Alfa College stelt de jury: 'Er zijn maar weinig mbo's die een mediatheek hebben en alleen al daarom mag deze school geprezen worden. Verder zijn de mediathecarissen van mening dat er voor iedereen een boek te vinden is en dit zie je duidelijk terug in de acties die zij op touw zetten.'
Het Wolfert Tweetalig uit Rotterdam ontvangt de derde prijs,  die dit jaar voor het eerst wordt toegekend, en krijgt een interieuradviescheque t.w.v. € 500,- van InVorm Architecten in de vorm van een quickscan.

Voor het volledige juryrapport, zie hier (pdf)
 
Vorig jaar won het Rijnlands Lyceum uit Sassenheim de prijs. De aanmoedigingsprijs ging toen naar het Farel College in Amersfoort.

Dit jaar nomineerden maar liefst 95 leerlingen hun mediatheek, waaruit de jury hun keuze moest maken. De jury bestond dit jaar uit Rob Bonneur (eigenaar/architect bij In Vorm Architecten), Joke Boonstra (mediathecaris bij CSG Augustinus, vice-voorzitter van de Beroepsvereniging Mediathecarissen Onderwijs) en Monique van Oosterhout (eigenaar van Boekhandel v/h Van Gennep te Rotterdam).


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie