HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
CPNB organiseert voorleescampagne rond Sinterklaas
22-11-2017
De CPNB grijpt Sinterklaas aan om zich met een leesbevorderingsactie te richten op kinderen tot zes jaar en op hun ouders. Ook bibliotheken doen mee aan de actie.
Jonge kinderen kunnen tijdens de campagne een vouwschoen ophalen in de deelnemende bibliotheken of boekhandels en die daar achterlaten. Uiterlijk 5 december zal Sinterklaas zijn langsgekomen en een cadeau hebben achtergelaten: het 'Schoenboekje' Muziek voor oma van kinderboekenschrijfster Tosca Menten, een grappig verhaal, goed voor 15 minuten voorleesplezier. 'Daarmee geeft de Sint in feite drie cadeaus in één. Het boekje zelf, een fijn moment samen voor ouder en kind en een kans voor leesbevordering,' aldus de CPNB.

Het Schoenboekje is onderdeel van de leesbevorderingscampagne ’t Heerlijk Voorleesavondje, dat in 2017 plaatsvindt op 29 november. Alle ouders van Nederland worden die avond opgeroepen om minimaal 15 minuten voor te lezen aan hun kind(eren), aldus de CPNB.

De Sinterklaascampagne is een collectieve campagne van de bibliotheek en boekhandel en wordt georganiseerd door de CPNB. Met de campagne willen bibliotheek en boekhandel (voor)lezen extra promoten.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie