HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Henk Pröpper interim-directeur CPNB
22-11-2017
Het bestuur van de CPNB heeft besloten Henk Pröpper aan te stellen als interim-directeur na het aangekondigde vertrek van directeur Eppo van Nispen. Pröpper zal voor een periode van ongeveer een halfjaar aan de slag gaan bij de CPNB. 
Op 14 november maakte de CPNB bekend dat  Eppo van Nispen tot Sevenaer op 1 februari 2018 vertrekt als directeur van de Stichting CPNB om  aan de slag te gaan als algemeen directeur bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Het CPNB stelt in een persbericht de tijd te willen nemen 'om zeer zorgvuldig tot een goede keuze voor een nieuwe directeur te komen' en in afwachting van de afwikkeling van de sollicitatieprocedure Henk Pröpper aan te zullen stellen als interim-directeur.

Henk Pröpper werd in 1998 directeur van het Institut Néerlandais in Parijs. Tussen 2003 en 2011 was hij directeur van het Nederlands Letterenfonds. Sinds 1 december 2011 was hij directeur van De Bezige Bij, waar hij in juli 2016 vertrok .Hij werd in 2013 ook voorzitter van het bestuur van het Prins Claus Fonds. Sinds 2017 bestiert hij zijn eigen bureau: Pröpper Advies, waarmee hij voor overheden en culturele instellingen en uitgeverijen werkt.
 
Bestuursvoorzitter van de stichting CPNB Geneviève Waldmann naar aanleiding van de aanstelling van Pröpper: 'Het bestuur van CPNB is verheugd met de aanstelling van Henk Pröpper als interim-directeur. Henk heeft ruime ervaring met vergelijkbare organisaties als de CPNB en heeft goede relaties met de brancheorganisaties en auteurs. Met de komst van Henk Pröpper kan de CPNB de komende tijd op volle kracht verder met alle campagnes voor 2018.'


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie