HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Lancering jeugdbibliotheek.nl in januari 2018
28-11-2017
Op 15 januari 2018 komt de eerste fase van jeugdbibliotheek.nl online, zo meldt de Koninklijke Bibliotheek (KB). Met deze eerste fase richt de website zich vooralsnog alleen op kinderen van 9 tot en met 12 jaar.
In 2016 werd door de KB onder de naam '#Jeugdbibliotheek XL' een jeugdstrategie voor de periode 2016-2018 geformuleerd. Een van de belangrijkste onderdelen van deze jeugdstrategie (pdf) is de ontwikkeling van een digitale jeugdbibliotheek, www.jeugdbibliotheek.nl, een platform waar kinderen en jongeren in de leeftijdscategorie 6-18 jaar terecht kunnen voor 'aansprekende en inspirerende (digitale) collecties, en producten en diensten rond de functies lezen, leren en onderzoeken,' aldus de KB.

Er is gekozen om jeugdbibliotheek.nl in fases op te leveren. Na de lancering van de eerste fase, gericht op de leeftijdscategorie 9-12 jaar, wordt de website geleidelijk uitgebreid met content voor de andere leeftijdsgroepen in deze volgorde: 12-15 jaar, 15-18 jaar en 6-9 jaar.
 
Voor de doelgroepen 0-6 jaar en ouders & professionals wordt een aparte insteek gekozen; deze wordt in de Digitale Educatieve Strategie toegelicht, die eind 2017 zal verschijnen, zo meldt de KB.
Begin 2018 bekijkt de KB met een vertegenwoordiging uit de sector hoe de verbinding tussen jeugdbibliotheek.nl en de lokale bibliotheken gelegd kan worden.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie