HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Lelystad meer open dankzij extra geld gemeente
01-12-2017
De gemeente Lelystad heeft besloten jaarlijks 110.000 euro extra uit te trekken om het aantal openingsuren van de vestiging van de FlevoMeer Bibliotheek in Lelystad uit te breiden van 33 naar 47 uur.  
In haar Beleidsvisie voor het cultuurbeleid 2017-2020 (pdf) constateert de gemeente dat de FlevoMeer Bibliotheek in de periode 2012-2015 te maken kreeg met een bezuiniging van 290.000 euro. Om die bezuiniging op te vangen zijn verschillende maatregelen genomen, zo is het aantal openingsuren teruggebracht naar 33 per week, zijn tarieven verhoogd, is het personeelsbestand verminderd en is de horeca van het bibliotheekcafé op de begane grond uitbesteed. 
 
Een meerderheid van de raad steunde tijdens de raadsvergadering van 14 november bij de behandeling van de Programmabegroting 2018 - 2021 een door het CDA ingediende (en door GroenLinks, PvdA, SP, D66 en ChristenUnie gesteunde) motie waarin wordt gevraagd het aantal openingsuren van de bibliotheek weer terug te brengen naar het oude niveau en derhalve uit te breiden van 33 naar 47 uur. Voor deze maatregel wordt jaarlijks 110.000 euro uitgetrokken. Jan Gommer, directeur van FlevoMeer Bibliotheek, verwacht dat de bibliotheek hierdoor op maandag weer open kan en dat de dagelijkse openingstijd ‘s ochtends vervroegd kan worden van 11.00 uur naar 10.00 uur en mogelijk in de avond met een uur verlengd tot 18.00 uur.

Dankzij de extra subsidie is er geld om één of twee extra medewerkers aan te nemen, aldus Omroep Flevoland. De bibliotheek is nog in gesprek met de gemeente over extra geld om de collectie te kunnen vernieuwen. Gommer: ‘De collectie is amper op niveau. Het gebruik van de collectie is groot, we hebben veel materiaal moeten afschrijven dat we wegens gebrek aan middelen in onvoldoende mate hebben kunnen vervangen.’ Dankzij de extra financiële injectie is de bibliotheek volgens Gommer weer terug op het niveau van 2009, voordat de bezuinigingen werden doorgevoerd. 


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie