HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Westland en Volksuniversiteit gaan samen
05-12-2017
Bibliotheek Westland en VU Westland zullen vanaf 1 januari 2018 samengaan. Door het samengaan wordt het activiteiten- en cursusaanbod van de bibliotheek versterkt met de educatieve activiteiten van de Volksuniversiteit, zo stellen beide organisaties. 
Bibliotheek Westland kan door het samengaan van beide organisaties haar eigen cursusaanbod uitbreiden met het educatieprogramma van VU Westland, terwijl de volksuniversiteit zo kan profiteren van de professionaliteit van de bibliotheek, waardoor ze ook in de toekomst haar programma kan blijven aanbieden, zo stellen beide organisaties in een persbericht. 'Het doel van het huwelijk tussen Bibliotheek en VU Westland is om beide organisaties verder te laten groeien door van elkaars kennis en expertise te profiteren. Samen werken ze toe naar een innovatieve, laagdrempelige gastvrije organisatie waar alle Westlanders – van jong tot oud – zich blijvend kunnen ontwikkelen. Hiermee wordt invulling gegeven aan het actuele thema “leven lang leren”,' aldus de fusiepartners.

Voor VU Westland, dat jaarlijks ruim 1000 cursisiten bedient, werd het de laatste jaren steeds lastiger om de organisatie te bolwerken met uitsluitend vrijwilligers. Bibliotheek Westland ging al eerder een samenwerking aan met het voormalige Creatief Cultureel Centrum De Spin in De Lier, waarmee zij in 2014 fuseerde.

De cursisten van VU Westland merken in principe weinig van het samengaan. De docenten blijven zoals voorheen hun lessen geven in het multifunctioneel centrum Maesemunde aan de Kon. Julianaweg in ‘s-Gravenzande.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie