HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bib Web Awards 2017 uitgereikt
06-12-2017
Op maandagavond 4 december zijn tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Bibliotheekschool Gent de winnaars bekendgemaakt van de vierde editie van de Bib Web Awards, de prijzen voor verdienstelijke websites en -toepassingen binnen de Vlaamse BDI-sector. 
Er werden Gouden, Zilveren en Bronzen Awards uitgereikt in zeven categorieën, waarvoor in het totaal 54 initiatieven waren genomineerd: Trending (technologisch vernieuwend project), E-talage (collectie/dienstverlening in de online kijker), Vroeg wijs (mediawijze activiteit voor min 16-jarigen); Wijzer (mediawijze activiteit voor jongeren vanaf 16 jaar), Altijd wijs (mediawijze activiteit voor volwassenen/senioren), Tous ensemble (project met nadruk op participatie) en Groot gezien (bovenlokaal project).
Daarnaast waren er nog drie speciale prijzen over alle categorieën heen: de vakjuryprijs, de publieksprijs, en de Prijs van de Bibliotheekschool.

Tot de winnaars behoorden onder andere de Bibliotheek Kortrijk in de categorie Vroeg wijs met de Mediawijze Week, ARhus Roeselare in de categorie Altijd Wijs met de Week van het Hartritme, en Bibliotheek Leuven in de categorie Tous ensemble met het project Leuven Leest.
De Krook Gent ontving de prijs van de vakjury voor verschillende inspirerende initiatieven: Bieblo, De Krook app, Dossiers en Wat leent en leest de Gentenaar?  De publieksprijs ging naar de Luisterpuntbibliotheek voor haar Anderslezen-app, terwijl de prijs van de Bibliotheekschool werd gewonnen door het project ODILE van Bibliotheek Oostende.

Voor een volledig overzicht van de winnaars, zie de website van de Bib Web Awards. Voor een verslag van de uitreiking, zie hier.

De verkiezing van de Bib Web Awards wordt georganiseerd door de Bibliotheekschool van Gent. De eerste editie van de Awards vond plaats in 2010, de vorig editie was in 2014


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie