HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Opening nieuwe bibliotheek Utrecht mogelijk vertraagd
07-12-2017
De opening van de nieuwe centrale vestiging van Bibliotheek Utrecht in het voormalige postkantoor aan de Neude loopt mogelijk vertraging op omdat er problemen zijn met het vinden van een aannemer. Begin dit jaar werd gehoopt dat de bibliotheek eind 2018 haar deuren zou kunnen openen, maar dat wordt nu mogelijk zomer 2019.
Vastgoedontwikkelaar ASR, verantwoordelijk voor de renovatie van het voormalige postkantoor, stelt in een vergevorderd stadium te zijn in de onderhandelingen met een aannemer. Het duurt langer dan voorzien om een aannemer te vinden die de klus aankan vanwege de aantrekkende bouwmarkt, aldus een woordvoerder van ASR. 'Aannemers hebben momenteel handenvol werk. Het is achteraan sluiten in de rij.'
 
Bibliotheekdirecteur Ton van Vlimmeren stelt tegenover het Algemeen Dagblad over de verhuizing van de centrale bibliotheek naar het voormalige postkantoor aan de Neude: 'Het heeft lang geduurd om een aannemer te vinden. Dat is jammer. Pas als de aannemer bekend is, kan het tijdpad vastgesteld worden. Wij zijn afhankelijk van het traject dat ASR met de aannemer afspreekt. Maar het is reëel om ervan uit te gaan dat de oplevering enkele maanden naar achteren wordt geschoven tot zomer 2019. (...) We zijn ongeduldig. ’t Liefst zouden we er vandaag al intrekken. Maar het project wordt niet afgeblazen. Dan maar een paar maanden later. We zijn blij dat de gesprekken met de aannemer in een afrondende fase zitten,' aldus Van Vlimmeren.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie