HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Zeven Kempense bibliotheken gaan nauwer samenwerken
07-12-2017
De bibliotheken in zeven Kempense gemeenten in de Vlaamse provincie Antwerpen gaan vanaf 1 januari 2018 in het kader van het samenwerkingsverband 'Bibburen' nog nauwer samenwerken. De bibliotheken gaan de reglementen op elkaar afstemmen. 
De zeven bibliotheken in de gemeenten Borsbeek, Malle, Ranst, Wijnegem, Wommelgem, Zandhoven en Zoersel werken sinds 2015 samen binnen het intergemeentelijke samenwerkingsverband Bibburen. Doel van de samenwerking is om een efficiëntere werking van de bibliotheken na te streven en een zo groot mogelijk publiek te bereiken. In het kader van Bibburen wordt onder andere samengewerkt op het gebied van wisselcollecties groteletterboeken, wisselcollecties Engelse, Franse, Italiaanse en Spaanse boeken, themakoffers, interne vorming bibliotheekmedewerkers, leesbevorderende activiteiten voor de jeugd en mediawijze activiteiten.
 
Met ingang van 1 januari 2018 gaan de zeven bibliotheken nog nauwer samenwerken door dezelfde afspraken te gaan hanteren voor wat betreft leentermijn, boete, reservering en lidkaart. Vanaf 1 januari zal iedereen gratis materialen kunnen reserveren en lid worden van alle bibliotheken. Zo kunnen mensen die op de grens wonen van een gemeente terecht bij de bibliotheek van de naburige gemeente zonder er lid te hoeven worden. Alle bibliotheken zullen ook hetzelfde tarief voor boetes gaan hanteren. 'Tot nog toe hanteert elke bibliotheek zijn eigen regels, wat soms voor verwarring zorgde bij de bezoekers. Met deze maatregel willen we het gemakkelijker maken voor de mensen om de bibliotheek in een andere gemeente te bezoeken,' aldus de Wommelgemse schepen voor Jeugd en Cultuur Ann Theys tegenover Het Laatste Nieuws.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie