HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
SeniorWeb, VOB en KB sluiten samenwerkingsovereenkomst om ouderen digitaal vaardiger te maken
13-12-2017
SeniorWeb, de Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB) en de Koninklijke Bibliotheek (KB) hebben vandaag een overeenkomst getekend om samen te werken aan het vergroten van de digitale vaardigheden en de digitale participatie van ouderen. De overeenkomst is voor de duur van een jaar. 
De overeenkomst is een vervolg op de eerdere samenwerking tussen SeniorWeb en de Koninklijke Bibliotheek, waarvoor beide partijen op 27 mei 2016 een samenwerkingsovereenkomst tekenden..’Voor nog betere betrokkenheid van de openbare bibliotheken is de overeenkomst nu tussen genoemde drie partijen aangegaan voor de periode van een jaar,’ aldus de VOB in een persbericht.

In de samenwerkingsovereenkomst (pdf) die KB en SeniorWeb vorig jaar ondertekenden was vastgelegd dat beide instellingen zich zouden inspannen om SeniorWeb Leercentra en de lokale bibliotheken met elkaar te verbinden. In de SeniorWeb Leercentra geven vrijwilligers (door SeniorWeb 'ambassadeurs' genoemd) cursussen op computergebied. In het kader van de in 2016 aangegane samenwerking hebben SeniorWeb en de Koninklijke Bibliotheek vorig jaar een gezamenlijk actieplan (pdf) opgesteld om bibliotheken en SeniorWeb Leercentra te wijzen op de mogelijkheden van samenwerking. Het uiteindelijke doel van de samenwerking is dat alle senioren in Nederland digitaal vaardig worden, zo stelde de KB vorig jaar in een persbericht.
Inmiddels zijn er in totaal 84 lokale bibliotheken die samenwerken met een SeniorWeb Leercentrum. 


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie