HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Stiens gaat over naar Bibliotheken Midden-Fryslân
18-12-2017
Bibliotheek Stiens, op dt moment nog onderdeel van Bibliotheken Noord Fryslân, zal per 1 januari 2018 worden overgenomen door Bibliotheken Midden-Fryslân. De overgang heeft te maken met de fusie tussen de gemeenten Leeuwarden en Leeuwarderadeel.
De Bibliotheek Stiens is nu nog een vestiging van Bibliotheken Noord Fryslân, dat met 15 vestigingen en één uitleenpost de bibliotheekvoorziening in 14 gemeenten in Noord-Friesland verzorgt. 
 
Vanwege de fusie van de gemeente Leeuwarderadeel (circa 10.000 inwoners), waarvan Stiens (circa 8000 inwoners) de hoofdplaats is, met de gemeente Leeuwarden, is besloten de bibliotheekvestiging in Stiens onder te brengen bij Bibliotheken Midden-Fryslân, dat de bibliotheekvoorziening verzorgt in de gemeenten Leeuwarden en Tytsjerksteradiel.
Op 1 januari 2018 wordt Leeuwarderadeel, inclusief een deel van de gemeente Littenseradiel, in het kader van een gemeentelijke herindeling, samengevoegd met de gemeente Leeuwarden tot de nieuwe gemeente Leeuwarden.

De verantwoordelijkheid voor de bibliotheekvestiging in Stiens wordt op 1 januari 2018 overgedragen aan Stichting Openbare Bibliotheken Midden-Fryslân. 'Om gebruik te blijven maken van Bibliotheek Stiens, dragen we de persoonlijke gegevens van de leden van Stiens over. Zij worden daarmee lid van Bibliotheken Midden-Fryslân. Onder dezelfde voorwaarden. Dus contributie, leentermijn, boetevrij, openingsuren: alles blijft hetzelfde. Bovendien kunnen zij met hun pas lenen in alle bibliotheken in de provincie. Wat wel verandert zijn de gezichten in de Bibliotheek. In Bibliotheek Stiens werken vanaf 1 januari 2018 medewerkers van Bibliotheken Midden-Fryslân. De medewerkers van Bibliotheken Noord Fryslân krijgen een nieuwe werkplek in een van onze andere bibliotheken,' zo meldt Bibliotheken Noord Fryslân naar aanleiding van de overdracht van het filiaal.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie