HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
500.000 bezoekers voor nieuwe bibliotheek Oosterhout
20-12-2017
Op dinsdag 19 december werd de Oosterhoutse studente Marit Heesbeen feestelijk onthaald als de 500.000ste bezoeker van de Theek 5-vestiging in Oosterhout, sinds de nieuwe bibliotheek in 2015 haar deuren opende. 
De nieuwe bibliotheek in Oosterhout, gevestigd in Gebouw de Bussel, werd op 29 november 2015 feestelijk geopend. Vier maanden na de opening kon al een sterke groei van het aantal bezoekers gemeld worden, die door de bibliotheek destijds werd toegeschreven aan de verrassende inrichting, de vele activiteiten, workshops, cursussen en andere bijeenkomsten die de bibliotheek organiseert met samenwerkingspartners, alsmede aan de huisvesting in een gebouw samen met een theater en VVV en aan de ruime openingstijden. De groei heeft dus tot op heden doorgezet.

Theek 5-directeur Theo Peeters zegt tegenover BN De Stem naar aanleiding van de sterke groei: ‘We hebben drie jaar geleden de omslag gemaakt naar een moderne bibliotheek. We zijn veel actiever geworden. Er is iedere dag wel iets te doen in het gebouw. Wat ook helpt, is dat de nieuwbouw er aantrekkelijk uitziet en dat de openingstijden zijn verruimd. Dat allemaal samen zorgt voor veel extra aanloop. (...) In onze oude vestiging kwamen er 140.000 mensen per jaar. Nu 240.000. In de twee jaar dat we hier zitten, halen we nu 500.000. De nieuwe aanpak werkt.’
Ook het aantal leden is gestegen, van 12.282 in 2015 naar 12.802 nu.

De Bibliotheek Oosterhout behoorde dit jaar tot de zes genomineerden bij de verkiezing van de Beste Bibliotheek van Nederland. 


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie