HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Eindhoven deelt Donald Ducks uit bij voedselbank
22-12-2017
De Bibliotheek Eindhoven deelt deze winter gratis Donald Duck-pockets uit aan gezinnen met kinderen die gebruik maken van de voedselbank in Eindhoven. Met de actie, een gezamenlijk initiatief van Bibliotheek Eindhoven en Cubiss, wil de bibliotheek kinderen iets extra's bieden en tegelijkertijd helpen met hun woordenschat. 
Bibliotheek Eindhoven wijst op onderzoek (pdf) waaruit blijkt dat laaggeletterdheid en armoede vaak hand in hand gaan: 37 procent van de laaggeletterden behoort tot de laagste inkomensgroep en is relatief vaak arm. ‘Door de Donald Duck te verspreiden via de voedselbank worden veel kinderen bereikt die mogelijk een taalachterstand hebben. Strips lezen is goed voor de woordenschat en het bevordert leesplezier,’ aldus de bibliotheek.

De actie is onderdeel van een groter initiatief van Cubiss in Noord-Brabant en Limburg. Yvonne van den Berg, projectleider Versterken taalvaardigheid bij Cubiss, licht toe: ‘We weten dat kinderen die opgroeien met laagtaalvaardige ouders het risico lopen om zelf laaggeletterd te worden. Dat willen we natuurlijk graag voorkomen. Door het verspreiden van deze Donald Ducks geven we iets extra’s aan kinderen die het niet breed hebben. En hopelijk bevalt de Donald Duck zo goed, dat de kinderen in 2018 naar de bibliotheek komen om hem met het gratis jeugdabonnement te lenen.’


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie