HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Leidsche Rijn krijgt eind dit jaar nieuwe bibliotheek
02-01-2018
Bibliotheek Utrecht zal eind dit jaar in Leidsche Rijn een nieuwe bibliotheek openen. De nieuwe vestiging zal het tijdelijke filiaal vervangen dat de afgelopen jaren in Parkwijk functioneerde.
Het is de bedoeling dat de nieuwe vestiging eind 2018 wordt opgeleverd, zo meldt de Telegraaf op 29 december. Het gebouw is ontworpen door RAPP+RAPP, het architectenbureau dat eerder ook verantwoordelijk was voor het ontwerp van de zogeheten Bieb++, de centrale bibliotheek die op het Smakkelaarsveld in Utrecht had moeten komen, maar die na veel (politieke) tegenstand werd afgeblazen, waarna uiteindelijk werd gekozen voor het voormalige postkantoor aan de Neude als onderkomen voor de centrale bibliotheek.

De nieuwe bibliotheekvestiging in Leidsche Rijn - de Telegraaf spreekt van een ‘megabibliotheek’ - moet verrijzen aan het Brusselplein in het nog te bouwen ‘kernwinkelgebied’ Leidsche Rijn Centrum en krijgt een vloeroppervlak van 1600 vierkante meter. De bibliotheek zal haar intrek nemen op de begane grond en de eerste verdieping van het pand. Op de tweede verdieping komt het Wijkbureau Leidsche Rijn. In de bibliotheek op de begane grond is circa 250 vierkante meter horeca voorzien met de mogelijkheid van een terras op het plein. Er is geen verdere integratie van het wijkbureau en de bibliotheek.

De gemeente bouwt het pand voor 4,9 miljoen euro, waarna de bibliotheek het gaat huren. De tijdelijke bibliotheekvestiging die de afgelopen tien jaar functioneerde in Parkwijk zal eind dit jaar, na de opening van de nieuwe bibliotheek, sluiten. De filialen in Vleuterweide, Vleuten en De Meern blijven wel open. 


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie