Ook Cultura gaat samenwerken met Picnic voor thuis afhalen boeken
02-01-2018
Na de bibliotheek in Houten en denieuwebibliotheek Almere gaat ook Cultura Ede in zee met online supermarkt Picnic om uitgeleende bibliotheekboeken gratis aan huis op te halen en terug te brengen naar de bibliotheek.
Vanaf 1 januari 2018 zal Picnic met zijn elektrische bezorgwagentjes niet alleen boodschappen thuis afleveren, maar ook de uitgeleende materialen van Bibliotheek Cultura (met vestigingen in Ede, Bennekom en Lunteren) gratis aan huis ophalen en naar de bibliotheek terugbrengen. Cultura ziet de samenwerking als kans om haar leden beter te bedienen, met name minder mobiele ouderen en drukke gezinnen, aangezien ze voor het inleveren van hun boeken niet meer de deur uit hoeven, zo meldt Ede Stad. ‘Deze samenwerking past precies binnen de doelstelling van de bibliotheek en deze gemeente om meer mensen te laten lezen, barrières weg te nemen en ze op een makkelijkere manier hun weg naar de bibliotheek te laten vinden,’ aldus Ineke van Vlimmeren van Cultura.

In juni 2017 was Bibliotheek Lek & IJssel de eerste bibliotheek die voor de afhaaldienst in haar vestiging in Houten een samenwerking aanging met Picnic. Een maand later volgde denieuwebibliotheek Almere (zie ook dit filmpje).