HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Drie maanden ‘politieke huiskamer’ in Bibliotheek Eemland
04-01-2018
In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart is de begane grond van het Eemhuis in Amersfoort ingericht als ‘politieke huiskamer’. Bibliotheek Eemland organiseert er vanaf 6 januari tal van activiteiten die in het teken staan van de verkiezingen. 
De politieke huiskamer wordt zaterdag 6 januari officieel geopend met een redevoering op een zeepkist door een betrokken en spraakmakende Amersfoorter. Daaraan voorafgaand wordt van 10.00 tot 12.00 uur het programma Eemlands huis van Mediagroep Eva gepresenteerd, waarbij met name aandacht zal worden besteed aan de rol en activiteiten van de bibliotheek op maatschappelijk, educatief en sociaal vlak. Daarna volgt de officiële opening van de politieke huiskamer en een kennismaking met vier jonge kandidaat-raadsleden, die aan het woord komen in het radioprogramma AmersfoortKiest, dat zal worden uitgezonden vanuit de politieke huiskamer. Ook komen thema’s als duurzaamheid, sport en cultuur aan de orde.

In de periode van 6 januari tot 21 maart zal de begane grond van het Eemhuis, ook wel ‘de Ruimte voor Amersfoort’ genoemd, blijven fungeren als ‘politieke huiskamer’ van de stad. De ruimte zal worden ingericht met verkiezingsposters aan de muur, een zeepkist, een loungebank en de partijprogramma's van de lokale partijen zijn er te raadplegen. Daarnaast zullen er verschillende activiteiten georganiseerd worden.

Karin Horst van Bibliotheek Eemland zegt bij wijze van toelichting over het initiatief: ‘De politieke huiskamer wordt een ontmoetingsplek voor politici en de Amersfoortse bevolking. Amersfoorters kunnen hun zegje doen op de zeepkist. Ook zal er elke week een thema worden belicht zoals “zelfredzaamheid & participatie”, “cultuur & kunst” of “veiligheid”. De bibliotheek speelt een belangrijke rol op meerdere gebieden van de maatschappij. We lenen niet alleen boeken uit: we hebben de taak om te informeren en te verbinden. Informatie over de lokale verkiezingen hoort daar dus ook bij.’ 


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie