HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Cécile Servaes nieuwe voorzitter Raad van Toezicht Biblionet Drenthe
05-01-2018
Met ingang van 3 januari 2018 is Cécile Servaes benoemd tot de voorzitter van de nieuwe Raad van Toezicht van Biblionet Drenthe. Servaes is in het dagelijks leven voorzitter van het College van Bestuur van de Stichting Catent (verantwoordelijk voor primair katholiek onderwijs in een deel van Noord-Nederland)  Biblionet Drenthe kiest op aandringen van de provincie voor een ander bestuursmodel, uitgaande van een Raad van Toezicht, om onafhankelijk toezicht te waarborgen.
Cécile Servaes bekleedt naast haar betrekking bij Catent eveneens toezichthoudende functies binnen het onderwijs en in de culturele sector binnen Drenthe, onder andere als lid van de Raad van Toezicht van ICO, Centrum voor Kunst & Cultuur.
 
Biblionet Drenthe stelt in een persbericht naar aanleiding van de benoeming van Servaes: 'De belangrijkste subsidieverstrekkers van Biblionet Drenthe – provincie Drenthe en 9 Drentse gemeenten – hebben eerder aangegeven het wenselijk te vinden dat het toezicht op de activiteiten van Biblionet Drenthe op onafhankelijke wijze wordt georganiseerd. Tot en met december 2017 was er sprake van een overgangsmodel met een algemeen en dagelijks bestuur dat was samengesteld uit leden uit de 9 gemeenten. Dit was met name voor de provincie onvoldoende waarborg voor volledig onafhankelijk toezicht op taken die voor de hele provincie Drenthe worden uitgevoerd.
Om zo transparant en onafhankelijk mogelijk het toezicht te organiseren is in november 2017 besloten het bestaande bestuursmodel om te zetten naar een onafhankelijk Raad van Toezicht-model. Het (dagelijks) bestuur is in het nieuwe model in handen van de (op dit moment) interim bestuurder Thijs Torreman.'

In de loop van januari wordt de nieuwe Raad van Toezicht verder gecompleteerd met vier nieuwe leden. De procedure voor werving en selectie loopt op dit moment.

Alle stakeholders van Biblionet hebben positief gereageerd op het nieuwe bestuursmodel en de benoeming van de voorzitter, aldus Biblionet.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie