HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Lidy Vos nieuwe directeur Bibliotheek Rivierenland
11-01-2018
Met ingang van 1 april treedt Lidy Vos aan als nieuwe directeur-bestuurder van Bibliotheek Rivierenland. Lidy Vos, die Gaby Lafeber opvolgt, was eerder al twee jaar als regiomanager aan Bibliotheek Rivierenland verbonden. 
Lidy Vos is sinds 2013 werkzaam als manager publieksdiensten, en adjunct-directeur, bij Bibliorura (Roermond e.o), waar ze in 2011 in dienst trad als manager backoffice. Vos was in de periode 1999 - 2008 ook al in dienst bij Stadsbibliotheek Roermond als manager publieke & ondersteunende diensten. Van oktober 2009 tot en met juni 2011 was ze reeds verbonden aan Bibliotheek Rivierenland als regiomanager.

In een persbericht van Bibliotheek Rivierenland noemt Vos de functie van directeur-bestuurder een logische volgende stap in haar ontwikkeling, waarin zij de mogelijkheid ziet mooie resultaten te behalen binnen de nieuwe maatschappelijke context waarbinnen de bibliotheek opereert. ‘Bibliotheekwerk draait voor mij om gelijke kansen. Goed kunnen lezen draagt hieraan bij. Luisteren naar je klant en opdrachtgevers is hierbij essentieel. Ik heb ontzettend veel zin in deze job: om samen met alle betrokkenen de maatschappelijke functies van de bibliotheek verder te ontwikkelen. In een gebied met veel kleine kernen is dit een mooie uitdaging. Een mooi werkgebied dat ik sinds ik er heb gewerkt nooit meer heb kunnen loslaten. Nu mag ik terug, prachtig toch! Het is heel belangrijk voor mij om deel uit te maken van de gemeenschap waarvoor je werkzaam bent,’ aldus Vos.

Lidy Vos volgt Gaby Lafeber op, die op 1 januari van dit jaar afscheid nam van Bibliotheek Rivierenland, na 5,5 jaar leiding te hebben gegeven aan de bibliotheek. 


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie