HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Gelderland Zuid met educatieproject ‘Hackatons’ genomineerd voor IPON Awards
05-02-2018
De Bibliotheek Gelderland Zuid is met haar educatieproject ‘Hackatons’ genomineerd voor de IPON Awards 2018 in de categorie 'Innovatie van het leren Award MBO'. 
Bibliotheek Gelderland Zuid presenteerde eind 2016 twee NAO-robots. Met deze robots zijn inmiddels educatieve programma’s ontwikkeld waar het onderwijs gebruik van kan maken. In één van de programma’s, de 'Hackatons', gaan leerlingen op zoek naar praktische oplossingen voor maatschappelijke problemen, waarbij sociale robots ingezet worden. Tijdens hun zoektocht leren ze onderzoeken, presenteren maar ook programmeren. Ook komt het ethische aspect van het gebruik van robots aan bod. 
De eerste ‘Hackathons’ (YouTube-filmpje) werden begin 2017 afgerond. In groepjes werd gekeken hoe robots inzetbaar zijn voor bijvoorbeeld het begeleiden van kinderen tijdens kankerbehandelingen. Behandelingen waar geen andere mensen bij aanwezig kunnen zijn door de gebruikte straling. Ook werd gekeken hoe robots ingezet kunnen worden voor leesbevordering.

Bibliotheek Gelderland Zuid is met het project Hackatons genomineerd in de categorie 'Innovatie van het leren Award MBO'. De IPON Awards worden jaarlijks toegekend in acht categorieën. Per categorie worden drie projecten genomineerd. Met de Awards worden bijzondere toepassingen van ict binnen het onderwijs in het zonnetje gezet. De projecten worden beoordeeld op gebruik, originaliteit, ontwerp, toegankelijkheid en prijs. Woensdag 7 februari is om 17:00 uur de uitreiking van de Awards en worden de winnaars bekend gemaakt in de jaarbeurs Utrecht.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie