HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Jitse Kingma nieuwe voorzitter Raad van Toezicht Bibliotheken Noord Fryslân
06-02-2018
Op 1 februari 2018 is Jitse Kingma aangetreden als de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van Bibliotheken Noord Fryslân. Kingma is benoemd als opvolger van Wiebe Knobbe, die na acht jaar (statutair) afscheid neemt als lid van de Raad van Toezicht. Knobbe was voorzitter sinds 2015.
Jitse Kingma (1947) was reeds lid van de Raad van Toezicht sinds 2012. Hij is al een aantal jaren gepensioneerd na een ambtelijke loopbaan van ruim 43 jaar. Kingma heeft in zijn hoedanigheid als voorzitter van de onafhankelijke commissie beroep- en bezwaarschriften van de gemeente Terschelling en als voorzitter van de Stichting Campus Middelsee goede kennis van wet- en regelgeving en ruime ervaring in werken bij én met organisaties die een verbindende rol spelen in de samenleving.

De na het vertrek van Wiebe Knobbe ontstane vacature in de RvT van Bibliotheken Noord Fryslân wordt ingevuld door Rachel van den Hoogen, die werkzaam is als directeur/bestuurder van Maatschappelijke Onderneming Smallingerland. Van den Hoogen was eerder directeur van Stichting KinderCentra Noordenveld, manager kinderbijslag bij de Sociale Verzekeringsbank en hoofd personeelszaken bij Solution Management Consultants.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie