Museum Meermanno en de KB organiseren seminar ‘The art of reading’
06-02-2018
Op donderdagmiddag 15 februari organiseren Museum Meermanno en de Koninklijke Bibliotheek (KB) het seminar ‘The art of reading’, dat deel uitmaakt van de randprogrammering bij de tentoonstelling ‘De kunst van lezen. Van William Kentridge tot Wikipedia.'
Tijdens het seminar, waar de voertaal Engels zal zijn, delen de verschillende sprekers hun visie op de kunst van lezen: hoe werkt lezen, wat is het verschil tussen lezen op papier en op scherm en: is het lezen zelf een vorm van kunst?

Aan het woord komen onder meer Adriaan van der Weel van de Universiteit Leiden, die een lezing zal houden onder de titel 'Evolution of reading in the age of digitization/ Books and Screens and the Reading Brain' en Simon Morris, kunstenaar en directeur van de Research School of Art, Architecture and Design in Leeds, die zal spreken over 'Reading as Art'.

Na afloop van het seminar is er de gelegenheid om de tentoonstelling 'De kunst van lezen. Van William Kentridge tot Wikipedia' te bezoeken, zo meldt de KB.