HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bijeenkomst Francine Houben over bibliotheekarchitectuur op 19 februari
07-02-2018
Architect Francine Houben zal op 19 februari in de door de Akademie van Kunsten georganiseerde reeks 'Uit de Kunst' spreken over haar ontwerpen voor bibliotheken en de nieuwe functies die zij hebben. De bijeenkomst vindt plaats in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA)
Francine Houben is oprichter en creatief directeur van het Delftse architectenbureau Mecanoo. Ze ontwierp onder andere de bibliotheek van de Technische Universiteit Delft en de Library of Birmingham. Momenteel is zij onder meer betrokken bij de renovatie van de centrale vestiging van de New York Public Library, de beroemde Stephen A. Schwarzman Building en bij de vernieuwing van de Martin Luther King Library in Washington. Mecanoo, het architectenbureau van Francine Houben, is ook geselecteerd om het ontwerp te maken voor het interieur van de LocHal in de Tilburgse Spoorzone, waarin onder andere ook de bibliotheek gehuisvest zal worden.

Voor Francine Houben is een bibliotheek meer dan een huis voor boeken; het zijn de ‘kathedralen van onze tijd’ waar mensen samenkomen op zoek naar kennis, ontwikkeling en ontmoeting, aldus de Akademie van Kunsten in de aankondiging van de lezing.'Het idee van een bibliotheek als investering in het menselijke kapitaal van de stad, dat vind ik inspirerend,' zo stelt Houben.

De bijeenkomst met Francine Houben vindt plaats van 19:00 tot 21:00 uur in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA). Andrea van Pol interviewt haar die avond.

In een van de komende nummers van Bibliotheekblad zal een interview met Francine Houden verschijnen.

Zie over Houbens bibliotheekontwerpen onder andere ook de artikelen:
The Library Whisperer
"Libraries are the most importante public buildings


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie