HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Hengelo zamelt 1500 euro in voor bibliotheek Sint Maarten
13-02-2018
In het kader van de actie Boekenstorm, die oktober vorig jaar door verschillende bibliothecarissen en bibliotheekorganisaties werd gestart om de door orkaan Irma zwaar beschadigde Philipsburg Jubilee Library te helpen bij de wederopbouw, is door Bibliotheek Hengelo 1500 euro bijeen gebracht. 
Een boekverkoop die Bibliotheek Hengelo op 10 februari organiseerde voor Sint Maarten heeft meer dan 1100 euro opgebracht. De bibliotheek vult de opbrengst aan tot 1500 euro en doneert dit bedrag aan de landelijke actie Boekenstorm, zo meldt Bibliotheek Hengelo.

Half januari was er in het kader van de actie Boekenstorm ongeveer 4850 euro bijeengebracht. De Koninklijke Bibliotheek (KB) heeft dit bedrag verdubbeld en aangevuld tot 10.000 euro. Hier kan nu dus nog de 1500 euro van Bibliotheek Hengelo aan worden toegevoegd.
 
De Philipsburg Jubilee Library, de enige openbare bibliotheek op Sint Maarten, werd op 6 september 2017 zwaar beschadigd door de orkaan Irma. Al snel werd er door enkele betrokken bibliothecarissen onder de naam Boekenstorm een steunactie op touw gezet die uitgroeide tot een landelijke actie die werd gedragen door het gehele bibliotheekveld, vertegenwoordigd door samenwerkingsverband FOBID. De opbrengst van de actie gaat onder meer naar het herstellen van de bibliotheekfunctie door middel van noodgebouwen en het creëren van een plek waar de kinderen weer onderwijs kunnen genieten. Bovendien wordt een deel gebruikt voor de aanschaf van e-boeken, e-readers, tablets en laptops om het medialab weer in te kunnen richten.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie