HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Rotterdam voor één nacht omgetoverd tot 'Camping Bieb'
13-02-2018
De centrale vestiging van Bibliotheek Rotterdam zal in de nacht van 10 maart, bij het begin van de Boekenweek, in het kader van 'Camping Bieb' vol staan met tentjes. Bezoekers kunnen dan voor één nacht overnachten tussen de boeken en deelnemen aan tal van activiteiten.
In de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 maart zullen bezoekers tijdens Camping Bieb in de centrale bibliotheek van Rotterdam de hele nacht in pyjama tussen de boeken kunnen dolen of deelnemen aan talloze activiteiten. Zo worden er verschillende spelletjes georganiseerd, zoals LetterBingo en Jeu-deBoek, en is er een optreden van de Rotterdamse band Certain Animals. Verder kunnen bezoekers een filmpje pakken in de CampingBioscoop en vinden er verschillende optredens van dichters en schrijvers plaats. De volgende ochtend wordt men wakker met Stadsdichter Derek Otte, kan men meedoen met een yogasessie om vervolgens langs het ontbijtbuffet te lopen voor een ontbijtje, zo meldt Bibliotheek Rotterdam.
 
Een ticket voor het evenement (à 25 euro p.p).is inclusief een tweepersoonstentje dat opgesteld staat in de bibliotheek. Bezoekers moeten wel zelf een slaapzak en luchtbed (of mat) meenemen. Het evenement wordt georganiseerd bij de opening van de Boekenweek, waarvan het thema dit jaar 'natuur' is en die plaatsvindt van 10 tot en met 18 maart.
 
Bibliotheken organiseren steeds vaker vergelijkbare nachtelijke evenementen. Zo vond op 25 augustus 2017 in de Amsterdamse centrale bibliotheek de zogeheten 'Nacht van de OBA' plaats en organiseert Bibliotheek Gelderland Zuid in de centrale vestiging in Nijmegen al enkele jaren de 'Night at the Library', die dit jaar plaatsvond in de nacht van 10 op 11 februari.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie