HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Programma Nationale Bibliotheekcongres bekend
20-02-2018
Het programma van het Nationale Bibliotheekcongres, hét jaarlijkse congres voor en door de bibliotheeksector, is bekend. Het congres vindt plaats op dinsdag 20 maart in De Kampanje te Den Helder. 
Het Nationale Bibliotheekcongres staat dit jaar onder het motto 'Books, Bricks & Bits!' in het teken van het bibliotheekgebouw. Het 'bibliotheekgebouw' zal tijdens het congres van alle kanten worden belicht: het gebouw zelf, de functie en de omgeving waarin het staat. Tijdens het plenaire ochtendprogramma, dat is samengesteld door Maarten Hajer, hoogleraar Urban Futures, planoloog en voormalig directeur van het Planbureau voor de Leefomgeving, komen architecten aan het woord als Francine Houben en Michiel Riedijk, alsmede Nicole van Vessum, directeur programmering van De Parade.

's Middags staan er zo'n veertig sessies op het programma. Drie programmalijnen vormen daarbij de rode draad: De bieb & de buitenwereld (het gebouw in de publieke ruimte); Bits in de bieb (digitale dienstverlening in de fysieke ruimte); Bezoekers in de bieb (bibliotheek als huiskamer). Daarnaast zijn er nog studiogesprekken onder leiding van radio- en televisiemaker Petra Possel.

Het gastland dat dit jaar centraal staat is Engeland. In dat kader zullen er verschillende Engelse sprekers lezingen verzorgen, zoals innovatiemanager Nigel Spencer van The British Library en Alex Clifton, artistiek leider van Storyhouse in Chester.
 
Het congres, dat plaatsvindt in School 7, de bibliotheek van Den Helder die in 2017 werd uitgeroepen tot de Beste Bibliotheek van Nederland, wordt afgesloten met een borrel tijdens welke ook dit jaar de prijs voor de Beste Bibliotheek uitgereikt wordt.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie