HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Amsterdam onderzoekt mogelijkheid nieuwe bibliotheek Zuidas
20-02-2018
De gemeente Amsterdam gaat samen met de OBA de mogelijkheden verkennen om op de Zuidas een nieuwe vestiging te realiseren, wellicht zelfs een tweede hoofdvestiging. Dit heeft een meerderheid van de Amsterdamse raad vorige week besloten. 
Het plan voor een nieuwe vestiging op de Zuidas, onder de naam OBA NeXT, komt van OBA-directeur Martin Berendse en is opgepakt door D66 in het kader van de culturele ambities inzake de Visie Zuidas (pdf). D66-raadslid Bart Vink diende hiertoe, mede namens de fracties van PvdA, GroenLinks en CDA, een motie in die met instemming werd begroet door verantwoordelijk wethouder Eric van der Burg en die tijdens de raadsvergadering van 14/15 februari op bijna raadsbrede steun kon rekenen. De nieuwe OBA-vestiging, die wellicht als tweede hoofdvestiging gaat fungeren, moet als culturele trekker op de Zuidas gaan bijdragen aan ‘ontmoeting, reuring, levendigheid en aantrekkelijkheid voor alle bewoners en bezoekers’, aldus Vink. De verkenning moet voor de zomer afgerond zijn. Voorwaarde is dat een nieuwe OBA-vestiging op de Zuidas niet leidt tot sluiting van enige andere OBA-vestiging of tot afname van de dienstverlening bij andere vestigingen.

Vink stelt tegenover De Telegraaf naar aanleiding van zijn voorstel: ‘D66 ziet de moderne bibliotheek als een “droomfabriek”, waar Amsterdammers ideeën en kennis opdoen en leren hoe dromen waar te maken. De groei van Amsterdam maakt het nodig dat we weer meer van dit soort plekken krijgen. Deze nieuwe vestiging op de Zuidas behoort tot de mogelijkheden. Laten we gauw verkennen of dit mogelijk is. Zo wordt het niet alleen een toplocatie voor ondernemers, advocaten, bankiers en reizigers, maar ook voor alle Amsterdammers.’ 


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie