HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Marleen Barth stapt op als voorzitter VOB
01-03-2018
Marleen Barth heeft in een bericht aan de leden van de Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB) vanochtend bekendgemaakt op te stappen als voorzitter van het bestuur van de VOB. Aanleiding is de ophef die vorige maand ontstond over haar functioneren als voorzitter van de PvdA-fractie in de Eerste Kamer en als gevolg daarvan de toenemende druk van verschillende VOB-leden die aandrongen op Barths aftreden.
In het bericht dat de VOB vanochtend heeft verstuurd naar haar leden, schrijft Barth:
 
'Vorige maand is er berichtgeving geweest over mijn persoon. Veel daarvan is niet juist en is gepubliceerd zonder mij om wederhoor te vragen.
De afgelopen weken is mij gebleken dat een aantal leden van de VOB van mening is dat ik, vanwege de beeldvorming die is ontstaan door deze berichten, niet langer kan functioneren als voorzitter van de vereniging. Zelf kan en wil ik niet aanblijven als niet alle leden daar achter staan. Daarom heb ik mijn voorzitterschap neergelegd. Dat doet me verdriet.
De afgelopen jaren heb ik me met veel plezier ingezet voor het vernieuwen van de onverminderd actuele missie van de openbare bibliotheek als broedplaats van ontmoeting, ontspanning, ontdekking en ontwikkeling. Dit in de overtuiging dat alle Nederlanders gebaat zijn bij een bloeiende toekomst voor de openbare bibliotheken. Die mooie toekomst wens ik jullie onverkort toe.' 
 
Barths positie als VOB-voorzitter kwam steeds meer ter discussie te staan na de affaires waarbij zij en haar man Jan Hoekema betrokken waren en die uiteindelijk leidden tot het opstappen van Barth als voorzitter van de PvdA-fractie in de Eerste Kamer op 8 februari en het vertrek van Hoekema als waarnemend burgemeester van Langedijk op 15 februari vanwege de ophef over zijn ambstwoning in de tijd dat hij burgemeester was in Wassenaar.
Verschillende VOB-leden vonden dat Barth als voorzitter niet meer te handhaven was omdat haar reputatie beschadigd is geraakt.

 
Marleen Barth trad op 1 januari 2016 aan als voorzitter van de VOB.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (2)

Ali Hussain
3-3-2018 16:17
 Beste redactie
Een dergelijk individu moet als paria behandeld worden en mag nooit meer welk publiek functie dan ook bekleedden


 
 
Gert Jan
3-3-2018 17:04
Beste Ali,
Ben jij vrij van zonden?
In Mattheus 18 staat een mooi alternatief voor jouw suggestie:
 
21 Toen kwam Petrus naar Hem toe en zei: Heere, hoeveel keer zal mijn broeder tegen mij zondigen en ik hem vergeven? Tot zevenmaal toe?
22 Jezus zei tegen hem: Ik zeg u: niet tot zevenmaal, maar tot zeventig maal zevenmaal.

 


 

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie