HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Jacqueline Roelofs nieuwe voorzitter Innovatieraad KB
12-03-2018
Jacqueline Roelofs, directeur Markt en Innovatie bij Biblionet Groningen, is de nieuwe voorzitter van de Innovatieraad, die de Koninklijke Bibliotheek (KB) adviseert over de besteding van de Innovatiegelden. Roelofs is de opvolger van Erna Winters, de eerste voorzitter van de Innovatieraad.
Erna Winters bekleedde vanaf de start van de Innovatieraad het voorzitterschap en heeft vanuit het voormalige SIOB de raad mede gestalte gegeven, maar ze neemt nu afscheid als voorzitter. 
 
Dit jaar zijn, behalve Jacqueline Roelofs als voorzitter, ook twee nieuwe leden toegetreden tot de Innovatieraad, te weten Hans Hilbers, directeur Zwartewaterland/Kop van Overijssel, en Eric Kokke, marketing manager GO opleidingen. Zij volgen Klaas Jan Mollema, Hogeschool Leiden, en Jacques Malschaert, Bibliotheekservice Fryslân, op, zo meldt de KB.

De Innovatieraad heeft daardoor de volgende samenstelling gekregen:
Jacqueline Roelofs – Biblionet Groningen, voorzitter
Theo Peeters - Bibliotheek Theek 5
Roel Simons – Filmmaker en participatie-expert
Marina Polderman – Noord-Oost Brabantse bibliotheken
Eric Kokke - GO opleidingen
Liesbeth Vogelaar - Bibliocenter
Hans Hilbers – De bibliotheek Kop van Overijssel

De Innovatieraad geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de KB en het bibliotheekveld. Het budget voor de innovatiegelden waarover de Innovatieraad adviseert is verhoogd naar jaarlijks €200.000,- en ingebed in de subsidiestructuur van de KB. De belangrijkste taak voor de Innovatieraad de komende maanden is het uitbrengen van advies aan de KB over de Innovatiegelden 2018, waarvoor nog tot 31 maart voorstellen ingediend kunnen worden.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie