HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Cubiss en BiSC sluiten contract met OCLC
13-03-2018
De provinciale ondersteuningsinstellingen van Utrecht, BiSC, en van Noord-Brabant en Limburg, Cubiss, hebben eind februari een contract gesloten met OCLC voor de centrale hosting van het bibliotheekautomatiseringssysteem bicatWise. Daarmee gaat deze toepassing draaien in het datacentrum van OCLC en zorgt OCLC voor alle zaken betreffende inrichting en beheer van de technische infrastructuur en software. 
Cubiss en BiSC stellen dat ze zich hierdoor nog verder kunnen toeleggen op het functioneel beheer en de ondersteuning van het gebruik van deze toepassing bij de bibliotheken.
Omdat beide POI’en het technisch beheer van hun bibliotheekautomatiseringssysteem onderbrengen bij OCLC en daarmee kiezen voor dezelfde lijn, kunnen ze de komende tijd inhoudelijk nauwer samen gaan werken in het ondersteunen van bibliotheken. ‘Waardoor schaalgrootte en bundeling van kennis ontstaan,’ aldus Cubiss en BiSC, die er aan toevoegen: ‘De overeenkomst met OCLC biedt ook de mogelijkheid om samen met bibliotheken te werken aan de integratie van deze nu nog drie aparte systemen in Limburg, Brabant en Utrecht. Dit leidt tot vereenvoudiging van het beheer en daarmee tot lagere kosten.’ 


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie