HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Papendrecht gaat komende jaren experimenteren in pop-upbibliotheek
16-03-2018
De bibliotheek in Papendrecht sluit op 9 april haar deuren aan de Markt om vervolgens op 23 april een eindje verderop, in Den Briel aan de Veerweg, weer te heropenen als een pop-upbibliotheek, in afwachting van de oplevering van haar nieuwe onderkomen over een jaar of twee. Bibliotheek AanZet wil met haar Papendrechtse vestiging in de vorm van een pop-upbibliotheek alvast gaan experimenteren met het oog op het nieuw te realiseren concept ‘Kennismarkt’.
Op 14 juli 2016 werd met de ondertekening van een intentieverklaring door een aantal samenwerkingspartners het startschot gegeven voor de gezamenlijke ontwikkeling van de zogeheten 'KennisMarkt', waarin onder andere ook Bibliotheek AanZet zal participeren. De Kennismarkt moet een nieuw educatief centrum worden, waarin Bibliotheek AanZet, de Volksuniversiteit en IT-Workz gezamenlijk een vernieuwend concept neer gaan zetten waarin een leven lang leren centraal staat. Bibliotheek AanZet meldde over de KennisMarkt: 'Een taal leren, (beter) leren lezen, een workshop of lezing bijwonen, alles is mogelijk! Er komt meer ruimte om te studeren, werken, ontmoeten. Door met meerdere partners in het gebouw te zitten, biedt dat mogelijkheden voor veel ruimere openingstijden. De partners versterken elkaar op allerlei aspecten in deze samenwerking. (...) De Bibliotheek AanZet is heel blij met deze ontwikkeling. Het biedt de gelegenheid om de veranderende rol van de Bibliotheek in de samenleving goed vorm te geven in Papendrecht. [De bibliotheek] wil zorgen dat iedereen de beste versie van zichzelf kan worden, en optimaal kan deelnemen aan de samenleving. De samenwerking met de Volksuniversiteit en IT-Workz biedt in dit opzicht veel meer mogelijkheden en voordelen voor de inwoners van Papendrecht, dan dat de Bibliotheek op zichzelf blijft staan.’

De verhuizing van de Papendrechtse vestiging naar de pop-upbibliotheek aan de Veerweg is een tussenstap op weg naar de nieuw te bouwen Kennismarkt. ‘De tijd op de Veerweg wil de Bibliotheek graag benutten om te experimenteren, ideeën te bedenken en te onderzoeken hoe het nieuwe concept in de KennisMarkt wordt ingevuld. Dat doet zij niet alleen: inwoners en maatschappelijke organisaties van Papendrecht worden uitgenodigd om daarover mee te denken,’ zo meldt Bibliotheek AanZet. De inrichting van de pop-upbibliotheek wordt flexibel en passend bij het experimentele karakter en kan uiteindelijk een op een meegenomen worden naar de uiteindelijke nieuwe locatie. De kosten voor de verhuizing zijn daarom minimaal en worden betaald door de bibliotheek zelf, aldus Papendrecht.net.
Het nieuw te bouwen onderkomen voor de Kennismarkt, waarin ook ruimte komt voor horeca, moet verrijzen tussen het gemeentehuis en de Veerpromenade. 


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie