HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Eveline Aendekerk nieuwe directeur CPNB
05-04-2018
Op 1 september start Eveline Aendekerk als directeur van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB). Zij volgt Eppo van Nispen tot Sevenaer op, die in februari werd benoemd tot directeur van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. 
Eveline Aendekerk (Roermond, 1971) is op dit moment nog directeur-bestuurder van Dance4Life, waar zij in 2007 in dienst trad. Dance4Life is een organisatie die in twintig landen in samenwerking met lokale partnerorganisaties en samen met jongeren  werkt aan het beëindigen van de grootste gezondheidsbedreiging voor jongeren: onveilige seks (en als gevolg daarvan hiv en aids). Tot 2006 werkte Aendekerk in het bedrijfsleven, van 1995 tot 2001 als managementconsultant bij KPMG en daarna als directielid van DigitasLBi (voorheen Lost Boys). Ze nam eind 2006 ontslag omdat ze ‘iets van betekenis wilde achterlaten op deze wereld’ (Volkskrant, 30 juni 2011). Na een jaar met jongeren te hebben gewerkt in Bolivia, werd ze in augustus 2007 directeur van Dance4life, zo meldt de CPNB in een persbericht.

Aendekerk wordt de eerste vrouwelijke directeur van de CPNB en zal samen met adjunct-directeur Esther Scholten een volledig vrouwelijke directie vormen, aldus de CPNB.

Aendekerk in reactie op haar benoeming: 'Ik heb de afgelopen jaren als directeur van Dance4Life gewerkt aan kennis, kracht en keuzevrijheid voor jongeren. Het lijkt misschien een grote overgang naar de CPNB, maar niets is minder waar. Dat is immers precies wat lezen creëert. De CPNB heeft prachtige campagnes voor de jeugd zoals de Kinderboekenweek en de Boekenweek voor Jongeren (voorheen Literatour); het lijkt me fantastisch hieraan een extra impuls te mogen geven. Daarnaast ben ik ook nog een veellezer, dus voor mij komt alles prachtig samen in deze nieuwe baan.'
 
Geneviève Waldmann, bestuursvoorzitter CPNB: 'We zijn niet over één nacht ijs gegaan en hebben de tijd genomen een waardige opvolger te vinden voor Eppo van Nispen. Met Eveline Aendekerk hebben we een directeur gevonden die gewend is op de huid van de tijd te werken, bekend is met subsidieverleners en sponsors en ervaring heeft met werken in complexe organisaties. Haar culturele en bedrijfskundige achtergrond kan de komende jaren steun bieden om de creatieve en financiële continuïteit van de CPNB te waarborgen. Eveline is een energieke vrouw met een groot netwerk en een echte boekenliefhebber die het motto van de CPNB - Een boek kan zoveel doen - met verve zal uitdragen.'

Eveline Aendekerk is de opvolger van Eppo van Nispen tot Sevenaer, die op 1 februari 2018 vertrok bij de CPNB om directeur te worden van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Op dit moment wordt de CPNB ad interim geleid door Henk Pröpper, de voormalige directeur van uitgeverij De Bezige Bij. Hij zal tot september de honneurs waarnemen.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie