HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheken Voorschoten en Wassenaar starten proef met Wecycle-inleverbak
16-04-2018
De Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar start in samenwerking met Wecycle, een stichting zonder winstoogmerk die in Nederland de inzameling en recycling van e-waste regelt, een proef met het plaatsen van inleverbakken voor afgedankte kleine elektrische apparaten en spaar- en ledlampen.    
Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar is de eerste Nederlandse bibliotheek die in samenwerking met Wecycle deze service gaat aanbieden. De proef met de inleverbakken in de bibliotheekvestigingen in Voorschoten en Wassenaar gaat in elk geval een jaar duren. 
 
Wecycle, een stichting zonder winstoogmerk, organiseert in Nederland de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste). Wecycle heeft 10.000 inzamelpunten in Nederland en werkt samen met veel inzamelpartners waaronder gemeenten, winkels, installatiebedrijven, kringloopbedrijven en met vervoerders en verwerkers van e-waste. Via deze inzamelpunten is in 2017 107 miljoen kilo e-waste ingezameld. Alle ingeleverde apparaten en lampen laat Wecycle recyclen tot nieuwe grondstoffen. De stichting ondersteunt de bibliotheken als dank voor de inzet van de inleverbakken 'vanuit een maatschappelijke sponsoring' financieel met een bijdrage van jaarlijks 250 euro per bibliotheekvestiging, zo meldt Wecycle in een persbericht.
 
Wecycle
Mariska Koning, directeur van Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar, zegt over de samenwerking: 'De bibliotheek is een laagdrempelige organisatie voor alle inwoners. Onze inwoners weten de bibliotheek te vinden voor onze boeken, activiteiten en films. Nu zijn we ook dé plek om onze maatschappelijke functie nog meer eer aan te doen en bij te dragen aan een beter milieu.'
 
Jan Vlak, algemeen directeur van Wecycle: 'In navolging van onze succesvolle samenwerking met de kinderboerderijen in Nederland kijken we naar meer openbaar toegankelijke inleverpunten, zoals bibliotheken. Die van Voorschoten en Wassenaar zijn de proeflocaties.'

Foto: Wecycle


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie