HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Begin mei start onderzoek naar dienstverlening rond Belastingdienst en digitale vaardigheden
16-04-2018
De Koninklijke Bibliotheek (KB) meldt begin mei van start te gaan met het onderzoek ‘Dienstverlening Belastingdienst en digitale vaardigheden 2017-2018’, waarmee in kaart gebracht wordt hoe het ervoor staat met de dienstverlening van openbare bibliotheken rondom digitale vaardigheden en de Belastingdienst.
De dienstverlening wordt gemonitord aan de hand van de drie pijlers uit het convenant:
  • ICT- en printfaciliteiten
  • Digivaardigheidscursussen
  • Belastingspreekuren 
Bibliotheken die deelnemen aan het samenwerkingsconvenant tussen de Belastingdienst en de Koninklijke Bibliotheek zijn vanuit de subsidieregeling verplicht gesteld deel te nemen aan dit onderzoek, zo stelt de KB. De uitnodigingen voor deelname aan het onderzoek worden begin mei gestuurd.

De oplevering van de individuele rapportages en de landelijke rapportage naar aanleiding van het onderzoek staan gepland voor oktober 2018.

In september 2017 publiceerde de KB de eerste rapportage over de samenwerking met de Belastingdienst, waaruit bleek dat was voldaan aan alledrie de pijlers uit het convenant. De Koninklijke Bibliotheek en de Belastingdienst sloten in 2016 een samenwerkingsconvenant waarin vastgelegd werd dat de openbare bibliotheken mensen ondersteuning zouden gaan bieden bij het digitaal zaken doen met de overheid. 
De Belastingdienst stelt €1,9 miljoen beschikbaar voor deze ‘digi-hulp’.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie