HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Ook Stadkamer Zwolle krijgt kinderdirecteur
17-04-2018
Na de bibliotheken van IJmond-Noord, Amsterdam, Venlo en Heiloo krijgt ook Stadkamer Zwolle een kinderdirecteur in de persoon van Merel Schalke. Merel zal officieel worden benoemd als kinderdirecteur op 20 april, wanneer Stadkamer Zwolle precies een jaar geopend is aan de Zeven Alleetjes. 
Merel Schalke heeft een open sollicitatie gestuurd naar Stadkamer. Zij wil de functie van kinderdirecteur graag omdat ze houdt van lezen en het belangrijk vindt dat andere kinderen ook gaan lezen. De taken van de kinderdirecteur zijn bijvoorbeeld het bedenken en uitvoeren van activiteiten, het schrijven van reviews van boeken, jureren bij wedstrijden, uitreiken van prijzen, meedenken over (nieuwe) taken en overleggen met de directeur van Stadkamer. De benoeming is voor een jaar en gaat aanstaande vrijdag 20 april in. Merel zal dan, in aanwezigheid van haar klasgenoten, de directeur van Stadkamer Astrid Vrolijk-de Mooij en wethouder Jan Brink officieel benoemd worden, zo meldt Stadkamer Zwolle in een persbericht. Op 20 april zal ook een speciale webpagina ‘geopend’ worden waarop men kan lezen wat een kinderdirecteur doet en met, de reviews van Merels, nieuws en tips.

Het fenomeen kinderdirecteur wint aan populariteit binnen de Nederlandse bibliotheekwereld. Nadat Bibliotheek IJmond-Noord in 2014 als eerste bibliotheek een kinderdirecteur benoemde, volgden in 2017 de Openbare Bibliotheek Amsterdam, Bibliotheek Heiloo en Bibliotheek Venlo (die ook nog een ‘Kidzpanel’ heeft) 


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie