HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Opening nieuw VerHalenHuis in Tilburg
26-04-2018
Op woensdag 9 mei zal burgemeester Weterings van Tilburg officieel het nieuwe VerHalenHuis openen, het nieuwe onderkomen van de bibliotheekvestiging Wagnerplein, het Ronde Tafelhuis en Stadswinkel Noord. 
Het nieuwe VerHalenHuis is gevestigd aan het Wagnerplein in Tilburg-Noord. De bibliotheek, het Ronde Tafelhuis en Stadswinkel Noord delen, onder de naam VerHalenHuis, al sinds juli 2016 een tijdelijk onderkomen in winkelcentrum Wagnerplein. Onderdeel van het VerHalenHuis is de vestiging Wagnerplein van Bibliotheek Midden-Brabant. In het nieuwe pand zullen de drie organisaties opnieuw de ruimtes gaan delen en hun samenwerking voortzetten.
 
Bij de opening van het tijdelijke VerHalenHuis twee jaar geleden stelde Herman Horst, directeur van de Bibliotheek Midden-Brabant over het nieuwe concept: ‘De toekomst ziet er anders uit dan het verleden, daar spelen we op in met de Bibliotheek Nieuwe Stijl. Deze ruimte is onze verste sprong naar de toekomst toe, we willen graag helpen de talenten van mensen te ontwikkelen en samen met hen de verbinding zoeken. Dat kunnen we heel goed met onze partners het Ronde Tafelhuis en Stadswinkel Noord en daar gaan we hier in het VerHalenHuis een heel groot succes van maken.’ Toenmalig burgemeester Noordanus van Tilburg sprak bij die gelegenheid van ‘een krachtbron van kennis’ en Anton van Kalmthout, voorzitter Stichtingsbestuur het Ronde Tafelhuis, van ‘een open huis waar mensen naar je willen luisteren’. Het Ronde Tafelhuis omschrijft zichzelf als een ‘interreligieus ontmoetingscentrum’ met als doelstelling ‘wijkbewoners met al hun verscheidenheid in religie en cultuur met elkaar in contact te brengen’. In het VerHalenHuis organiseren de bibliotheek en het Ronde Tafelhuis gezamenlijk verschillende activiteiten, zoals dialoogtafels en TaalTafels en Deel Je Verhaal.
Stadswinkel Noord is een van de loketten van de gemeente Tilburg in de wijken, waar bewoners terecht kunnen voor onder meer (verlenging van) hun paspoort en rijbewijs of voor vragen over zorg en welzijn, inkomensondersteuning e.d.

De feestelijke opening van het nieuwe VerHalenHuis zal gepaard gaan met een programma met activiteiten voor jong en oud. Er is een ontvangst door Angélique de Kort (Manager Bibliotheken Tilburg), Thea van Blitterswijk (directeur het Ronde Tafelhuis) en Marjon van der Maat (afdelingshoofd Dienstverlening gemeente Tilburg), met om 16.45 uur de officiële opening door burgemeester Weterings en om 17.00 uur afsluiting door Herman Horst (directeur/bestuurder van de Bibliotheek Midden-Brabant)


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie