HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Oostende brengt Radio OnderStroom ‘on air’
30-04-2018
Bibliotheek Oostende organiseert in samenwerking met kleinVerhaal vzw Radio OnderStroom, een participatief project waarbij jonge radiomakers, dichters, vertellers, DJ’s en producers diverse nieuws- en creatievormen onderzoeken. Tot voor kort was Radio OnderStroom uitsluitend als podcast online te beluisteren, maar doordat Radio Noordzee (105 FM) zendtijd ter beschikking stelt, kan er nu ook via de radio uitgezonden worden.
De eerste uitzending van Radio OnderStroom via de radiofrequentie van Radio Noordzee vond plaats op 28 april van 19.00 tot 20.00 uur. 
Radio OnderStroom, een project van kleinVerhaal vzw en de Bibliotheek Oostende, ging op 23 september 2017 van start met het werven van jonge Oostendenaars tussen 18 en 30 jaar om mee te werken aan een participatief experiment. ‘De bib verkent binnen het kader van deze opdracht nieuwe vormen van dienstverlening. Een groep jonge radiomakers, dichters, vertellers, DJ’s en producers onderzoeken diverse nieuws- en creatievormen. Ze gaan aan de slag met een diverse digitale content, connecteren met collectie èn met de Oostendenaars,’ aldus de bedenkers van het project. Zo werd een radiocrew van 20 à 25 personen gevormd, die, begeleid door radiomakers, op 23 december 2017 een eerste podcast produceerde over de jongerencultuur in Oostende. De tweede aflevering wordt een hoorspel. Tot nu toe was Radio Onderstroom uitsluitend als podcast online te beluisteren, maar door een samenwerking met Radio Noordzee (105 FM), die zijn etherfrequentie ter beschikking stelt, kan nu ook via de radio uitgezonden worden. De eerste radiouitzending vond plaats op zaterdag 28 april tussen 19.00 en 20.00 uur. In mei wordt de tweede aflevering uitgezonden. 

Op 19 mei 2018 organiseert Radio OnderStroom zijn eerste liveshow in de bibliotheek van Oostende en lanceert daarbij de tweede aflevering, een hoorspel. In het kader van het project worden in de bibliotheek ook masterclasses georganiseerd. De afleveringen van Radio OnderStroom zijn ook te beluisteren via een installatie in de bibliotheek. Het project Radio OnderStroom duurt in principe drie jaar.

Bibliotheek Oostende en kleinVerhaal vzw werkten eerder samen in het kader van BAKEN stadslabo, een participatief project waarbij Oostendenaars werden uitgenodigd om mee te denken over het Oostende van nu en van de toekomst. Dit resulteerde in verschillende ateliers, voorstellingen, vormingsbijeenkomsten en forums.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie