HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
KB en IFLA organiseren bibliotheekcollege Rolf Hapel
01-05-2018
De Koninklijke Bibliotheek (KB) en de International Federation of Library Associations and Institutions (IFLA) organiseren op 7 juni een bibliotheekcollege van Rolf Hapel, directeur van Dokk1 in Aarhus, met als motto: 'Global Librarianship, the Power of the Network'.
De KB meldt over de bijeenkomst: 'Het college vindt plaats in het kader van de ontwikkeling van IFLA’s nieuwe Global Vision onder het motto Together we create the future, en is bedoeld om een beeld te geven van de mogelijkheden en kansen van een sterk wereldwijd bibliotheeknetwerk. Er zullen nog meer sprekers aan het woord komen; wie dat zijn, maken we zo snel mogelijk bekend.'

Rolf Hapel is director of Citizens’ Services and Libraries in het Deense Aarhus. De bibliotheek in Aarhus, Dokk1, die in 2015 openging, wordt gezien als een van de meest vernieuwende bibliotheken ter wereld. Dokk1 werd in 2016 uitgeroepen tot winnaar van de Public Library of the Year Award 2016.
Hapel is onder meer betrokken bij de ontwikkeling van de Design Thinking Toolkit en de organisatie van de Next Library-conferenties. Dit najaar zal hij als 'Distinguished Practitioner in Residence' voor een periode van twee jaar aantreden bij de University of Washington Information School, waar zijn gastdocentschap in het teken zal staan van de toekomst van de bibliotheek.

De bijeenkomst start om 10.00 uur en wordt om 12.00 uur afgesloten met een lunch. Het college is gratis toegankelijk voor belangstellenden. Er zijn 180 plekken beschikbaar.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie