HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Hulst gedwongen verhuisd
07-05-2018
Doordat het gemeenschapscentrum Den Dullaert om veiligheidsredenen gesloten werd, is de bibliotheek tijdelijk ondergebracht in een voormalig winkelpand van Action.
De Bibliotheek Hulst, onderdeel van de Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen, is twee weken dicht geweest nadat de gemeente op 13 april het gebouw van Den Dullaert sloot omdat de brandveiligheid er niet in orde was.

Er moest op korte termijn worden uitgeweken, wat voor de bridgeclub, Kreatieve Vorming, Weight Watchers en Orthopraktijk Hulst een minder ingrijpende operatie was dan voor de bibliotheek, de belangrijkste gebruiker van het gemeenschapscentrum: zo moest de collectie van 25.000 boeken worden overgebracht naar de nieuwe locatie.

‘We zouden sowieso al naar het centrum van Hulst gaan, maar we hadden liever maar één keer verhuisd in plaats van twee keer’, zegt directeur Rudi Crombeen tegen BN De Stem. Deze zomer krijgt de bibliotheek een definitieve plek in de zeer nabij gelegen Residentie Gravenhof, die in aanbouw is. Crombeen: ‘Misschien kunnen we dan een transportband van het ene naar het andere pand neerzetten’.

Zie ook de overige berichtgeving in de Provinciale Zeeuwse Courant, hier en hier.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie