HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Miranda van Ooijen nieuwe directeur Bibliotheek Barneveld
22-05-2018
Vanaf 1 juni is Miranda van Ooijen de nieuwe directeur van Bibliotheek Barneveld. Van Ooijen is de opvolger van Erik Worm.
Miranda van Ooijen is reeds een jaar werkzaam als waarnemend directeur/bestuurder van Bibliotheek Barneveld. In april 2017 werd zij door de Raad van Toezicht aangesteld als tijdelijke vervanger van Erik Worm, die wegens ziekte langdurig niet werkzaam kon zijn. Van Ooijens tijdelijke directeurschap is nu dus omgezet in een vaste betrekking als directeur. Op een terugkeer van Erik Worm als directeur werd niet meer gerekend. Voorzitter Theo van Lagen van de Raad van Toezicht stelt daarover: 'Helaas is zijn gezondheidssituatie zodanig dat terugkeer in zijn functie niet meer mogelijk is. Op gepaste wijze zullen we afscheid nemen van Worm, aan wie de bibliotheek veel dank is verschuldigd.'
 
Van Ooijen is sinds 2009 werkzaam bij Bibliotheek Barneveld, aanvankelijk als medewerker PR & Communications en sinds 2015 als teamleider/projectcoördinator. 
 
De bibliotheek in de gemeente Barneveld (ca. 56.000 inwoners) exploiteert naast de vestiging in Barneveld nog twee uitleenpunten in Voorthuizen en Kootwijkerbroek. Begin 2017 werd besloten tot een transformatie en verbouwing van de bibliotheek, waarbij het uitgangspunt was dat er een grotere nadruk moest liggen bij haar functie als ontmoetingscentrum, met een opgefrist interieur en een gezellige en intieme sfeer. Aanvankelijk had deze verbouwing na de zomer van 2017 zijn beslag moeten krijgen, maar mede vanwege de ziekte van directeur Worm werd besloten het transformatieproces uit te stellen.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie