HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
NVMB organiseert op 24 mei netwerkmiddag in samenwerking met Stichting Theatercollecties
22-05-2018
De Nederlandse Vereniging van Muziekbibliotheken, -archieven en -documentatiecentra (NVMB) organiseert dit jaar voor het eerst een informatiebijeenkomst in samenwerking met de Stichting Theatercollecties.  
De NVMB meldt over de netwerkmiddag: 'De netwerkmiddag van de NVMB wordt voor het eerst georganiseerd in samenwerking met de Stichting Theatercollecties. Muziek- en theatercollecties hebben veel raakvlakken. Niet alleen omdat muziek een belangrijk onderdeel is van veel voorstellingen, maar ook omdat de zorg voor het erfgoed tegenwoordig geen sinecure is. Fusies, bezuinigingen en prioriteiten stellen de nodige uitdagingen aan het veilig stellen van het erfgoed.' 
 
Op de netwerkmiddag vertellen woordvoerders van diverse erfgoedcollecties over hun visie op de toekomst.
Otto van der Mieden vertelt over het Poppenspe(e)lmuseum in Vorchten en het voelboek dat het museum onlangs heeft uitgegeven.
Hans van Keulen, conservator/teamleider Uitvoerende Kunsten aan de Universiteit van Amsterdam, afdeling Bijzondere Collecties, vertelt over de collectie van het voormalige Theaterinstituut.
Ingmar Vroomen is projectmanager bij de Centrale Discotheek Rotterdam (Muziekweb) en vertelt over hun speciale collecties en projecten.
 
De netwerkmiddag, die op donderdag 24 mei 2018 gehouden wordt in Stadkamer Zwolle (dit jaar uitgeroepen tot Beste Bibliotheek van Nederland), volgt op de Algemene Ledenvergadering van de NVMB.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie